Ceramah Thomas Tuchel disekat

Seperti kata rakan saya di Ultrajang, tak manis jika sebuah peristiwa besar dibiarkan dan tidak dipeduli. Kita harus mendidik masyarakat supaya peduli tentang peristiwa besar yang berlaku di sekeliling kerana masyarakat yang peduli, adalah masyarakat prihatin yang menuju ke arah kesentosaan.

Seperti kita sedia maklum, pagi tadi berlaku satu peristiwa besar. Ramai mengaitkan peristiwa malam tadi dengan Istanbul 2005. 

“Ahhhh, manis… Manis sekali.” – kata Ultrajang selepas melihat Aubameyang terduduk ketika tamat perlawanan.

Bagaimana harus saya mulakan? 

Beginilah… Sakho lalai sebanyak 2 kali dan hanyut dalam dunia imaginasinya sendiri. Perkara ini tidak seharusnya berlaku tapi berkat kegigihan dan kepercayaan terhadap magis… Alhamdulilah semuanya berjalan mengikut skrip.

Emre Can bermain dengan begitu yakin namun kemasukan Allen (Xavi Pirlo) yang merancakkan jentera serangan Liverpool. Sturridge memainkan peranan yang sangat penting, melarikan pertahanan lawan ke sudut lain untuk membolehkan rakan-rakannya berkeliaran di dalam kotak penalti.

Tamat perlawanan, Anfield sekali lagi bergema dengan laungan yang menggegarkan seluruh bumi Merseyside hatta Sungai Mersey sekalipun.

Baik, ada lagi 2 perlawanan sebelum Liverpool ke Basel. Semoga dipermudahkan, amin.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s